Full 1
Wat doet Kinderbescherming Curaçao?
Full 1
Full 2
Wat kunt u doen tegen kindermishandeling?
Full 2
Full 3
Word donateur
Full 3
previous arrow
next arrow
 

PREVENTIEPRODUCTEN

Informeren

Voorlichten

Adviseren

Onderzoeken

Bemiddelen

Doorverwijzen

Netwerken

Monitoren

Informeren

Voorlichten

Adviseren

Onderzoeken

Bemiddelen

Doorverwijzen

Netwerken

Monitoren

Stichting Kinderbescherming Curaçao (SKBC) zet zich in voor de rechten van een kind op Curaçao. Op 27 november 1947 is SKBC opgericht om bij te dragen aan het voorkomen van misbruik, mishandeling, verwaarlozing of enige andere vorm van schade onder kinderen en jongeren.

De stichting biedt (preventief) hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die in omstandigheden leven die hun gezondheid en ontwikkeling belemmeren. Wij realiseren dit door te informeren, voorlichten, adviseren, onderzoeken, bemiddelen, verwijzen en monitoren.

Naast onze primaire doelgroep van kinderen en jongeren, richt SKBC zich ook op ouders, verzorgers, docenten en andere derden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een kind. SKBC is er dus ook voor volwassenen om hen te raadplegen, adviseren en begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

SKBC heeft vier cruciale preventieprogramma’s: campagnes, voorlichting en documentatie, het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en de Kinder- en Jeugdtelefoon: www.918.cw.

We leggen de nadruk op een positieve omgang met de minderjarige. Onze allesomvattende slogan is: 

“Mucha t’ei pa nos stimanan”